сряда, 23 ноември 2016 г.

Топ пет книги в wattpad

Здравейте!
Ако четете блога ми редовно, вероятно помните, че преди месец (може би повече?) ви разказах за плановете си да започна един вид поредица "Топ пет книги...". Реших, че най-накрая е време да я започна и първата тема е wattpad. Нека да отворя библиотеката си и избера петте си любими книги ^^!

5. The Hybrid princess
Само няколко глави навътре в сюжета съм, но вече мога да кажа, че ми харесва. Оригинална е и е нещо по-различно от истории в сайта (особено тези с Хари Стайлс). Не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против него и 1D, дори харесвам доста техни песни, обаче всички тези истории имитиращи After и Heffy, ми идват в повече. Но нека се върна към The Hybrid princess. Книгата е фентъзи с доста романтика. Сега - любовната част ми се струва леко изтъркана, обаче мисля това за почти всички книги с любовна интрига, така че не обръщайте внимание на забележките ми за романтиката. Героите са добре изградени, а и ми харесва стилът на писане на авторката. Все още не мога да кажа много за сюжета, но пък започна с много добър plot twist. Надявам се че за в бъдеще тази история ще ме изненада и ще се покачи като място в списъка ми с любими wattpad книги!
Вижте историята тук.

4. След полунощ
За жалост авторката е публикувала само две глави, но още с първата ме грабна. Историята отново е фентъзи, но за разлика от предишната в списъка тази е по-скоро за демони, ангели и техният свят. Отново изключително оригинална идея и щеше да е на някое от първите три места, ако авторката не бе спряла да публикува някъде през Август. Може би ако наспамим историята с гласове и коментари тя ще я продължи? Дори да не е така, книгата заслужава много повече преглеждания гласове и коментари отколкото има. Освен това давам бонус точки за уникалната корица - обожавам я. И заглавието - харесва ми че все още не е ясно защо се казва точно така и вероятно има по-дълбок смисъл отколкото сме мислели.
Вижте историята тук.

3. Книгата на тайните
Една non-fiction книга с която ще разбуним духовете на всички световни мистерии. Е, не съвсем, но пък ще разгледаме едни от най-интересните конспиративни теории. Аз самата съм им фен, а и много харесвам авторката, за това много се зарадвах, когато разбрах, за този нов неин проект. Като споменах авторката - всъщност трябва да погледнете и другите нейни книги, защото са страхотни. Избрах обаче точно тази, защото е нещо, което се вижда, може би за пръв път в българската част на уатпад, като идея. Единствената ми забележка, обаче е че не тя пише материалите (разбира се оставя кредит към авторите), обаче мисля че би могла и сама да ги пише, по простата причина, че я бива. Разгледайте историята и също гласувайте, защото според мен заслужава повече преглеждания и гласове!
Вижте историята тук.

2. Ревюта и наградите Уаскари
Обожавам книгата. Причина? Една единствена и много проста - разсмива ме!
Директно ще сложа описанието тук:
В повечето случай негативни ревюта на почти винаги ужасни истории и награди Уаскари (негативни оскари),който се дават на най-нелогичните от най-нелогичните истории!
Нямам какво повече да кажа за нея, мисля че си извоюва второто място в моята малка класация, напълно заслужено. А ако искате двойна доза смях прочетете и другата книга на авторката - "Цветанка & Harry Styles". Anyways...
Вижте историята тук.

*drumrolls*

1. Fix you / Да те поправя
Това е най-любимата ми, най-прекрасна книга, която съм чела в целият сайт!!! (да това изисква цели три удивителни). Малко по-подробно за сюжета - разказва се за червенокоса Шотландка на име Карън и нейната обсебеност (меко казано) от фигурата си и невероятното ѝ приятелство с новия си съсед Мат. Той ѝ помага да премине през всички трудности, доказвайки колко силно е приятелството им, а може би е повече от това. Просто. Я. Прочетете. Наистина, няма да съжалявате. Разбира се и тук ще добавя малко конструктивна критика, но без такава не може, нали така? Смятам, че някои 'моменти' от писането на авторката трябва да се подобрят, но предвид фактът, че няма толкова опит, все пак е добре. Смятам, обаче, че компенсира с оригиналност на сюжета и умението да се предаде емоцията макар и с по-малко думи. Може би това просто е друг стил на писане, с който не съм свикнала? Не знам.
Книгата е на английски, но вече има и превод (не завършен), за тези, които не знаят езика.
Вижте историята тук
Вижте превода тук

Сама забелязах, че доста говоря и за авторите, така че може да направя и списък с любими автори - какво мислите?
Кои са вашите любими истории в wattpad? А вие самите пишете ли? Ако да оставете линк към профила / историята си за да мога аз, както и другите читатели на блога, да ги прочетем!

Bye! And don't forget to blog...or something.

Няма коментари:

Публикуване на коментар