сряда, 25 май 2016 г.

Book tag: The opposite books tag

Вдъхнових се от ето този прекрасен блог , да направя tag щото искам да постна нещо книжно, ама ме мързи да пиша ревю на книга (щот съм мързееел :з).

Реших да изнамеря обаче различни въпроси, та вместо таг с летни книги реших да направя това. А въпросите взех от ето тук.

1 - Първата книга в твоята колекция / Последната книга, която купи
Мисля, че най-първата книга от рафта ми е "Фамилиарите" от Адам Джей Ебщайн и Андрю Джейкъбсън. Обожавам тази книга, въпреки че е уж за деца, но аз като съм си дечко по душа, какво да правя?

Последната книга, която си купих беше "Самодива" от Краси Зуркова, на която съвсем скоро ще направя ревю, защото е прекрасно книжле! :з
2 - Евтина книга / Скъпа книга
На невероятната цена от седем лева, тук оставям този self-help шедьовър! 
На още по-невероятната цена от 39,90 е  илюстрованото издание на Хари Потър и Философският камък.
3 - Книга с главен герой мъж / Книга с главен герой жена
Първото, което ми идва на ум е Хари Потър, отново, но да не се повтарям хд Може би е малко спорно дали Марго или Куентин е по-главен герой, но аз приемам Куентин за по по най, тъй като историята се разказва, през неговата гледна точка - тук оставям "Хартиени градове" от Джон Грийн. 

Има супер много книги с главен герой жена, малко се чудя коя точно да избера. Ииии моментът, който всички очакват - избирам "Фенка" :)

4 - Книга, която четеш бързо / Такава, която прочете бавно
"Изборът", и то не само първата книга, цялата поредица (всъщност само първите три книги, де хдд) ми отне около два дена. Една от любимите ми книги, а и донякъде специална - тя ме въведе в "тийн" заглавията.

Пффф леле... Не знам дали "Wreck this journal" се брои... Истината е че чета книги доста бързо, особено ако са ми интересни, докато този дневник повече от година по-късно още не е готов :/ ;д 

5 - Красива корица / Грозна корица
Не мисля, че има книги с грозна корица, честно... So I googled it! No idea what's that. Or why am I writing in english... crap

Красива корица... Боже тооооолкова са много. Изборът, Самодива, Къде си Аляска, Girl Online, Фенка, Моята приятелка паник атаката божеее толкова са много, пръска ми се сърцето, че трябва да избера само една :'( Ми няма пък!

6 - Българска (национална or wtf) книга / Интернационална (чуждестранна) книга
Първо исках да сложа "Самодива", но после се сетих, че тя е преведена на няколко езика... Така че... Тук ще кажа "365 дни любов към себе си", която е онлайн книга-дневник от Ванеса Виденова. Можете да я намерите в tumblr. 

Чуждестранна книга - "Girl online on tour", тъй като я четох в оригинал - на английски, си помислих, че е добър пример! Сбърках ли? ;д 
*this makes me smile*

7 - Тънка книга / Дебела книга
За тънка книга казвам, отново "Моята приятелка паническата атака", от Ванеса Виденова. Може да е тънка, но абсолютно си струва! ;)

Дебела - "Зимна приказка в Ню Йорк". Колко страници беше това? Седемстотин?

8 - Художествена / Нехудожествена книга
Без церемониалности:

За non-fiction ще избера, някоя астрологична книга. I have loads of them! ;d

9 - Романтична книга / Екшън книга
Тук, разбира се...

Току що осъзнах, че не съм чела екшън книги... Препоръчайте ми в коментарите! ...А Шерлок Холмс, брои ли се?

10 - Книга, която те ощастливи / Такава, която те натъжи
Двойната Лотхен! Да, аз съм детинско лигаве - приемете го! ажасавагадабаеее хдд

Всички книги на Джон Грийн, които съм чела, без "Множество Катрини"... Не споря, че са гениални, даже напротив признавам, го, обаче като прочета някоя и ми става едно такова тегаво, почвам да си задавам въпроси от рода "Какво изобщо правя с живота си?" или "Ами ако и аз свърша така?". А и винаги има смърт или някой изчезва и си рева... :') 
Освен това смятам да добавя един фенфикшън, който също е доста тегав и тъжен - Fix you ( A Smillan AU), който можете да намерите в wattpad.


Благодаря ви за вниманието, книгоманиаци! :з

Bye! And don't forget to blog...or something!















Няма коментари:

Публикуване на коментар