неделя, 8 май 2016 г.

Моята приятелка паническата атака - Ванеса Виденова

Може би за пръв път чета книга с молив и от онези самозалепващи листчета в ръка, и я препрочитам пак и пак за да видя дали не съм изпуснала нещо важно и интересно.
Темата на книгата е паник атаки, но мисля, че тя може да бъде полезна за абсолютно всеки, който би искал да подобри начина си на живот по-много прост начин.
Книжката беше прекрасна! Дават се наистина добри и сполучливи за , може би всеки тип човек, съвети, споделя се личен опит и не се разтягат локуми напразно.

Обаче май ще трябва да започна отначало. Книгата "Моята приятелка паническата атака", е книга за самопомощ, само че по-различна, както вероятно сте се досетили от заглавието. В нея авторката ни запознава с техниките, които тя е използвала за да "се пребори" с паник атаките и защо те са ни приятели, а не врагове.


""Моля не чети тази книга, освен "ако не искаш да живееш силно, смело, като лидер и творец на собствения си живот!" 
Орлин Баев, психотерапевт

Имаш нужда от само тези няколко реда, за да разбереш дали това е книгата за теб. Прочитането ѝ ще ти помогне, ако:
Смяташ, че паническите атаки и тревожните разстройства са болести, които застрашават живота ти;
Вярваш, че гледната точка на човек, който се е преборил с тях би ти помогнала;
Искаш да превърнеш тази "слабост" в задвижваща сила за трансформация в живота си."

В книгата си Ванеса описва как точно се появяват паническите атаки, кои части от тялото ни са отговорни за тях. Споделя много личен опит, колкото и болезнено, вероятно е било за нея да го направи. Споделя и изключително полезни и лесни "техники", с които да се "отървеш" (един вид) от паническото разстройство. Но най-важно от всичко, това малко книжле ни учи да обичаме себе си. Истината е, че да обичаш себе си е много важно и както авторката е написала в книгата, когато не обичаш себе си идват паническите атаки. Точно за това препоръчвам тази книга на абсолютно всеки човек, независимо дали страда от паническо разстройство или не.

Книжлето има само 120 странички, но тези уж малко страници стигат. Те са напълно достатъчни да накарат някого да промени живота си към по-добро!

Но няма да издавам повече - можете да си поръчате книгата от тук .
Благодаря ти, Ванеса, че правиш живота на всички ни по-хубав с видеата си, статиите, а сега и с тази книга! 

Bye! And forget to blog...or something!
Няма коментари:

Публикуване на коментар